Getty Images

Kleuterjuf Marjan: "Ik zal vandaag met plezier hun snotneuzen afvegen"

Vandaag mogen duizenden kleuters opnieuw naar school gaan. Ook voor de juffen en meesters wordt het een blij weerzien. "Het is vandaag precies 1 september", zegt juf Marjan Van Rompaey van het Boechoutse Sint-Gabriëlcollege. "Ik ben dolblij dat ik opnieuw voor de klas kan staan", zegt ze op Radio 2 Antwerpen. 

"Het voelt voor mij aan alsof het vandaag 1 september is. Ik verwacht straks 25 instappers en kinderen van de eerste kleuterklas", zegt juf Marjan Van Rompaey in "Start Je Dag". Voor het eerst in maanden zal zij opnieuw voor de klas staan op de basisschool van het Sint-Gabriëlcollege in Boechout.  "Er zijn vandaag zelfs kindjes bij die voor het eerst naar school gaan. Ik ben dolblij dat ik opnieuw voor de klas kan staan. Hun snotneuzen veeg ik vandaag met plezier af. Afstand houden is met kleuters onmogelijk maar we merken in de noodopvang dat handen wassen heel vlot verloopt."

"Ze missen hun vriendjes"

Volgens Marjan hunkeren de kleuters zelf ook naar normale schoolweken. "Tijdens de videogesprekken die ik de afgelopen weken met hen had, merkte ik dat heel fel. Ze missen hun vriendjes. Kleuters begrijpen ook niet goed waarom ze niet terug naar school mochten. Het blijft heel moeilijk om hen dat uit te leggen zonder hen angstig te maken."

Meest gelezen