Kleuterscholen heropenen: op GBS Cade in Aartselaar zijn kleuters opnieuw elke dag welkom

Vanaf vandaag mogen kleuters weer naar school en dat voor het eerst in meer dan twee maanden. Scholen mogen wel zelf beslissen of ze vandaag al opengaan of later en hoeveel dagen per week. Ze moeten ook allerlei maatregelen nemen tegen het coronavirus. Volgens een bevraging zullen twee op de drie scholen vandaag al opengaan. Gemeentelijke basisschool Cade in Aartselaar is daar één van. De kleuters zullen er ook weer elke dag welkom zijn.

De zowat 50 kleuters van GBS Cade in Aartselaar mogen vandaag weer naar school gaan. De school is één van de kleuterscholen die vandaag, op de eerste dag dat het weer mag, opengaat. 

"Het is te danken aan de ongelooflijke inzet van het schoolteam," zegt directeur Kris Kestens. "En we hebben ook logistiek wel heel wat mogelijkheden", gaat hij voort. "Onze technische diensten hebben wasbakken geïnstalleerd op de speelplaats, waar 20 kinderen tegelijk hun handen kunnen wassen. Daarnaast kunnen we ook beschikken over parkeerplaatsen en andere open ruimtes waar ouders met voldoende afstand kinderen kunnen afzetten en weer ophalen."

We doen dit voor het sociaal-emotioneel welzijn van onze kinderen. Heel wat gezinnen begonnen het toch wel moeilijk te krijgen.

Kris Kestens - directeur GBS Cade

De kleuters van Cade zijn dan ook meteen weer elke weekdag welkom. Dat zal vanaf vrijdag ook het geval zijn voor de zowat 550 kinderen van de lagere school. "We hadden ervoor kunnen kiezen om ze maar een beperkt aantal dagen of halve dagen te laten komen", zegt Kestens. "Maar twee aspecten vonden we belangrijk. Het gaat enerzijds om het sociaal-emotioneel welzijn van onze kinderen. Het is duidelijk geworden dat veel gezinnen het moeilijk begonnen te krijgen. Anderzijds zijn onze leerlingen zelf gemotiveerd om aan schoolwerk te beginnen."

De scholen moeten wel heel wat maatregelen nemen om alles veilig te laten verlopen. Op Cade zullen leerlingen bijvoorbeeld niet meer in de refter gaan eten, maar in hun eigen klas blijven. Daarnaast hebben ook niet alle klassen op hetzelfde moment speeltijd.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Video player inladen...
Video player inladen...

Meest gelezen