Radio 2

Liedekerke wil kindercrèche in oude kolonelswoning van Civiele Bescherming

De gemeente Liedekerke is van plan om een deel van de voormalige site van Civiele Bescherming in de gemeente te kopen. In de gebouwen op het terrein wil het gemeentebestuur graag een kinderdagverblijf inrichten en materiaal stockeren. Ook in het terrein zelf ziet de gemeente mogelijkheden.

Nu de Civiele Bescherming weggetrokken is uit Liedekerke, zoekt de Regie der Gebouwen een nieuwe eigenaar voor de gebouwen en de terreinen. Een gedeelte wordt momenteel al gebruikt door de brandweerzone Vlaams-Brabant West en de ambulancedienst voor Liedekerke. Het andere gedeelte zou nu verkocht worden en de gemeente Liedekerke is geïnteresseerd. "De Regie der Gebouwen heeft ons al een richtprijs van 395.000 euro gegeven. In de verre toekomst heeft de gemeente vooral nood aan zones van openbaar nut. Op korte termijn zouden we graag een kindercrèche inrichten in de voormalige woning van de kolonel", vertelt burgemeester Steven Van Linthout (CD&V Plus).

Toegang naar Liedekerke-bos

Ook voor de parkeerdruk in de gemeente zou het terrein een oplossing kunnen zijn. "De aangelegde parking kunnen we zeker gebruiken en het terrein kan ook een toegangsweg worden naar Liedekerke-bos. Het oude gebouw van de Civiele Bescherming zouden we vooral willen gebruiken om de huisraad van uithuiszettingen te stockeren. Ook ander materiaal kan daar makkelijk worden bijgehouden", aldus de burgemeester. De gemeente gaat nu onderhandelen over de vraagprijs.

Meest gelezen