Radio 2

Maatwerkbedrijf uit Sint-Niklaas gaat 5 natuurgebieden in Gent onderhouden

40 werknemers van vzw Jobs en Milieu (JoMi), een maatwerkbedrijf uit Sint-Niklaas, zullen vanaf vandaag 5 kleine natuurgebieden in de Gentse haven onderhouden. Bij JoMi werken mensen die elders moeilijk aan de slag kunnen. 

De Vlaamse Landmaatschappij draagt het onderhoud van 5 natuurgebieden in de Gentse haven over aan vzw JoMi, een maatwerkbedrijf uit Sint-Niklaas. Het bedrijf staat in voor enkele stukjes natuur tussen verschillende woonkernen. Het gaat om zogenaamde “koppelingsgebieden”. Op termijn is het de bedoeling dat er een 15-tal gebieden zullen zijn in de streek rond de haven. 

“Minder prikkels”

De provincie, de haven en de gemeenten zijn samen verantwoordelijk voor het beheer van de natuurgebieden. Ze rekenen daar vanaf vandaag voor op vzw JoMi. Daar werken enkel mensen die elders op de arbeidsmarkt moeilijk een job vinden. “Het zijn vaak mensen die snel overprikkeld zijn. In deze gebieden is er rust en veel natuur. Het is werk dat ze heel graag doen”, vertelt Wim Maes van de vzw bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. “We zouden één machine kunnen inzetten die al het werk kan doen maar dat is niet de filosofie van ons bedrijf.” 

Meest gelezen