archieffoto
Radio 2

Mooi weer trekt vooral fietsers en wandelaars naar veerpont in Meeswijk

Sinds zaterdag kan je de grens weer over via het veerpont in Meeswijk in Maasmechelen. Er waren weinig auto’s die het veer gebruikten om de grens over te steken, maar het mooie weer trok vooral fietsers en wandelaars.

Het was een rustig weekend voor de uitbaters van het veerpont in Meeswijk in Maasmechelen. Sinds zaterdag is het vaartuig op de grens opnieuw operationeel. Door de coronacrisis werden veel grensovergangen gesloten en ook het veerpont bleef daardoor aan wal. Nu hopen ze dat de mensen opnieuw de weg vinden naar het pont. Adrie Paulus van het veerbedrijf: “We hebben de afgelopen maanden stilgelegen, en dan gaan mensen alternatieven zoeken om de grens over te kunnen steken. Want er waren mensen die naar hun werk moesten en ook de scholen zijn opnieuw gestart.”

Klantenbestand

Voor de uitbaters is het nu bang afwachten hoelang het duurt vooraleer het veerpont weer helemaal draait zoals vroeger. “Het kan even duren voor we weer ons oude klantenbestand terug hebben”, vertelt Adrie Paulus. “De geschiedenis leert dat dat soms een behoorlijke tijd kan duren.”

Meest gelezen