Foto: Phile Deprez

Nu al reserveren voor het nieuwe theaterseizoen: NTGent beperkt capaciteit voorlopig tot een kwart

Het Gentse stadstheater NTGent is begonnen met de online verkoop van tickets voor het nieuwe theaterseizoen in oktober. Door de geldende maatregelen kunnen ze maar een kwart van de kaartjes beschikbaar stellen. Ze hopen op een versoepeling, waardoor de capaciteit omhoog kan. Er wordt ook onderzocht of er extra voorstellingen kunnen komen, om zo meer publiek te bereiken.

De theatersector ligt nog volledig stil door de coronamaatregelen. Toch zijn ze bij NTGent al bezig met het nieuwe seizoen. Dat start dit jaar iets later, in oktober. Sinds 1 juni kunnen theaterliefhebbers wel al tickets reserveren. “Door de huidige coronamaatregelen kunnen we maar een kwart van de zitjes verkopen”, zegt zakelijk directeur Nathalie De Boelpaep. “Bovendien zijn de tickets ongenummerd, omdat we niet weten welke mensen in welke bubbel horen.”

Ook in het theater komt er een circulatieplan

Nathalie De Boelpaep, NTGent

Achter de schermen is er al veel voorbereid voor een heropening van de theaters. “Er komt bijvoorbeeld een circulatieplan”, zegt De Boelpaep. “Ook plexiglas bij de ticketverkoop en de bar. Er zal ook meer ontsmet en schoongemaakt worden.”

Meer voorstellingen?

Mochten de huidige maatregelen behouden blijven, is de capaciteit van de zaal fel beperkt. NTGent onderzoekt ook of er dan meer voorstellingen kunnen gespeeld worden. “Dat is niet voor elke voorstelling vanzelfsprekend”, legt Nathalie De Boelpaep uit. “Voor onze eerste voorstelling van het seizoen Just Asking bekijken we of die bijvoorbeeld twee keer per dag gespeeld kan worden. De acteurs staan er alvast positief tegenover.”

Veel zal afhangen van wat de nationale veiligheidsraad beslist. Nathalie De Boelpaep verwacht alvast duidelijkheid: “We hopen dat er snel een datum komt waarop we al dan niet gedeeltelijk open kunnen gaan en dat er duidelijke richtlijnen komen.”