Meer dan 50 kleuters Prinsenhof verplicht thuis nadat directeur positief testte op corona

Meer dan 50 kleuters van de Vrije basisschool Prinsenhof in Grimbergen moeten verplicht 14 dagen thuis blijven nadat de directeur positief testte op corona. De directeur raakte naar alle waarschijnlijkheid besmet door iemand in z'n eigen bubbel.

De kleuters die vorige maandag en dinsdag in de noodopvang van de school verbleven en mogelijk met de directeur in contact kwamen, moeten noodgedwongen veertien dagen thuisblijven. Het gaat al om ruim 55 kleuters. 

Strenge voorzorgsmaatregel

De kans dat hij op school besmet raakte, is zeer klein. Hij raakte naar alles waarschijnlijkheid besmet door iemand in zijn eigen bubbel, een familielid dat in de zorgsector werkt, en in een ziekenhuis besmet raakte, zegt algemeen directeur Eddy Van De Velde.: "De directeur heeft wel contact gehad met een aantal kleuters die opgevangen werden, en dat wordt door Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) toch beschouwd als een hoog risico. In dat opzicht is de maatregel nogal streng, maar dat die werd genomen door het CLB en die moeten wij volgen."

Alle andere kleuters van het Prinsenhof in Grimbergen kunnen vanaf vandaag dus wel terug naar school. 

Meest gelezen