Tom Goeman

Brandweer moet slang vangen in tuin in Vilvoorde: "Mijn kat en hond werden plots heel onrustig"

De brandweer van Vilvoorde moest gisteravond uitrukken voor een niet-alledaagse opdracht. In een tuin in de Abeelstraat was een slang ontsnapt en op het terras van een gezin terecht gekomen.

"Onze kat en hond werden plots heel onrustig op het terras in de tuin. Ze waren aan het blazen en blaffen, dus ik besloot om toch eens te gaan kijken. Eerst zag ik niets en hoorde ik alleen een sissend geluid", vertelt Vilvoordenaar Tom Goeman. "Plots zag mijn vrouw dat er een witte slang op het terras zat. Ik heb toen zo snel als ik kon onze kat en hond binnen gehaald om ze in veiligheid te brengen."

Daarna belde Tom de brandweer om de slang te komen vangen. "Mijn achterbuur heeft voor een doos en plakband gezorgd en dan hebben de mensen van de brandweer het dier met behulp van een borstelsteel in de doos gekregen." Het dier wordt nu opgevangen door het Vogelopvangcentrum in Malderen bij Londerzeel. De slang is vermoedelijk ergens ontsnapt, maar voorlopig heeft de eigenaar zich nog niet gemeld.

Meest gelezen