Wetteren vangt water op in het skatepark: “De voetbalclub kan het water oppompen voor hun grasveld”

In Wetteren wordt er momenteel water opgevangen in het skatepark. Het water komt uit een bouwput en wordt in het skatepark opgespaard zodat het hergebruikt kan worden. De lokale voetbalclub RFC Wetteren grenst aan het skatepark en mag het water gebruiken om de grasmatten te besproeien. 

In deze droge tijden moet er spaarzaam met water omgesprongen worden, in Wetteren gebruiken ze daarvoor het skatepark.

Skatepark wordt spaarbekken

Bij het skatepark wordt momenteel een diepe put gegraven. “Daar komt water naar boven door de bronbemaling, dat is nodig om de put te graven”, legt schepen Piet Van Heddeghem (Groen&Co) uit. “We hebben een creatieve oplossing gevonden om dat water niet te verspillen. Het water verzamelen we voorlopig in het skatepark zelf. Vanaf morgen mag de aanliggende voetbalclub RFC Wetteren dat water oppompen om hun velden te besproeien.”

Zo moet het water niet zomaar het riool instromen maar wordt het hergebruikt. “Nu hebben we twee keer voordeel bij het oppompen van dat water, een keer om de put te kunnen graven en een tweede keer om het veld te besproeien. Vanwege de droogte moet de voetbalclub dagelijks de velden besproeien, dus dat water zal zeker welkom zijn.” 

Meest gelezen