James Arthur Photography

Aalst bekijkt nu al hoe carnaval volgend jaar op een veilige manier gevierd kan worden

Aalst Carnaval staat pas in februari gepland, maar er wordt nu al bekeken hoe het volksfeest veilig kan doorgaan. Volgens virologen zal er tegen dan misschien nog geen vaccin voorhanden zijn, maar in Aalst bereiden ze zich nu al voor op een coronaveilig carnavalsfeest. “We zullen het op een andere manier moeten vieren dan andere jaren”, zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA).

Het is nog koffiedik kijken hoe de wereld in februari 2021 staat tegenover het coronavirus. Maar een goede voorbereiding kan zeker geen kwaad denken ze in Aalst.

Veilig volksfeest

In Aalst onderzoekt het stadsbestuur nu al hoe carnaval volgend jaar kan doorgaan. “Mensen verlangen om opnieuw te kunnen feesten. Het is belangrijk dat we ons goed voorbereiden”, legt burgemeester D’Haese uit. “We zullen rekening moeten houden met de virologische realiteit op dat ogenblik en dat is nu nog koffiedik kijken. Niemand kan zeggen hoe het virus zal evolueren. We moeten ons voorbereiden op een ander carnavalsfeest.”

Aalst Carnaval was een van de laatste grote evenementen die dit jaar nog kon doorgaan. “Carnaval gaat al lang mee, we onderzoeken of het feest ook volgend jaar kan doorgaan.”

Minder geld voor praalwagens

Ook de carnavalisten hebben het moeilijk. “Zij hebben minder geld in het laatje kunnen brengen om hun wagen te bouwen. We gaan kijken hoe we hen kunnen helpen. Zo kan bijvoorbeeld het prijzengeld gelijkmatiger verdeeld worden”, klinkt het bij burgemeester D’Haese.

En niet alleen het carnavalsfeest zelf komt in het gedrang, ook alle evenementen ervoor en erna. “Er zijn ook een aantal evenementen voor en na carnaval waar we over moeten nadenken: bijvoorbeeld de prinsenverkiezing. We gaan luisteren wat er leeft in de carnavalswereld zodat we de juiste beslissingen nemen.”

Meest gelezen