Beringen mikt op derde bijenster

De stad Beringen doet er alles aan om een nieuwe bijenster te verdienen. Dat zou de derde ster zijn voor de stad die al twee keer een onderscheiding kreeg voor de initiatieven die ze neemt om de bijen te ondersteunen.

Het is de week van de bij en als ze daar ergens moeite voor doen, is het wel in Beringen. De stad nam al heel wat initiatieven om de bijen te ondersteunen en wil daar in de toekomst op blijven inzetten. Op die manier hoopt Beringen een derde bijenster te verdienen. De stad kreeg al twee keer een onderscheiding van de Vereniging voor Openbaar Groen.  

Ik merk dat veel mensen het verschil tussen een bij en een wesp niet kennen
Tijs Lemmens, schepen van Leefmilieu

Schepen van Leefmilieu Tijs Lemmens is zelf imker, een passie die hij deelt met zijn vader en grootvader. Samen met de groendienst wil hij nog meer bijvriendelijke maatregelen nemen. "Het gaat dan over de bloemenkeuze bij het aanplanten", legt Lemmens uit. "Of de bomenkeuze. Zo zijn sommige bomen bijvriendelijk en andere net veel minder.  Minder vaak maaien dan we nu al doen, kan ook helpen." Volgens de schepen moeten de mensen ook veel meer gesensibiliseerd worden. "Ik merk dat veel mensen het verschil tussen een bij en een wesp niet kennen."

In Beringen kunnen imkers hun bijenkasten ook op openbaar domein zetten om de bij zo dichter bij de mensen te brengen.