Radio 2 - Marie-Claire De Taeye en Stafford Donnie

Dierenasiel Gent laat opnieuw bezoekers en wandelaars toe: “Honden zijn blij dat ze weer kunnen gaan wandelen”

Het Gentse dierenasiel is opnieuw open voor zowel wandelaars als mensen die een dier willen adopteren. Bezoekers moeten de handen ontsmetten, een mondmasker dragen en het eenrichtingsverkeer volgen. De leibanden worden dagelijks gewassen voor de mensen die een hond willen uitlaten.

Ook voor de honden en katten in het dierenasiel was er even een lockdown want er kwamen geen mensen meer langs. Vanaf vandaag kunnen bezoekers terug langs gaan om een dier uit te laten of te adopteren.

Meer geslaagde adopties

Mensen die een hond of een kat willen adopteren zijn terug welkom in het Gentse dierenasiel. “We vragen om vooraf een mail te sturen en een afspraak te maken. Bezoekers die dan komen kijken naar een hond of kat moeten handen wassen, een mondmasker dragen en het eenrichtingsverkeer volgen. Zo kunnen ze alle honden en katten die ter adoptie zijn, zien”, zegt medewerker Marie-Claire De Taeye.

Tijdens de lockdownperiode zijn er meer dieren geadopteerd die een goed thuis gevonden hebben. “Aangezien mensen hun voorkeuren moesten mailen, konden we goed kijken welke hond het best bij hen past. We merken dat mensen beter voorbereid zijn voor ze naar hier kwamen”, legt Marie-Claire uit. “Mensen zijn ook meer thuis en hebben dus veel tijd om hun hond op een rustige manier te leren kennen, en er veel mee te gaan wandelen.”

Vers gewassen leiband

Ook kunnen mensen naar het dierenasiel om een hond uit te laten. “Normaal mogen zij zelf een hond uitkiezen, maar nu moeten ze buiten wachten en brengen wij hen een hond. Zo moeten er niet meer mensen binnen in het asiel dan noodzakelijk. Ze mogen natuurlijk wel hun voorkeur doorgeven.” De leibanden van de honden worden dagelijks gewassen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

“De honden zijn enorm gelukkig dat er weer mensen langskomen. Tijdens de lockdown was er hier geen passage en dat merkten de honden ook. Ze weten als er mensen komen dat ze misschien naar buiten mogen of een een nieuw huis zullen krijgen.”

Meest gelezen