Nieuw ultramodern dierenverblijf Brussels Airport: "Dieren zullen op de meest comfortabele manier reizen"

Op Brussels Airport is een gloednieuw dierenverblijf in gebruik genomen. In het ultramodern Animal Care & Inspection Center worden dieren op een comfortabele manier opgevangen en gecontroleerd voor ze hun reis verderzetten. Brussels Airport wil met dit nieuwe centrum de norm stellen op Europees niveau. 

Brussel Airport heeft onder haar passagiers ook heel wat dieren; gezelschapsdieren, maar ook politiehonden, reptielen en zelfs paarden. Voor zij het vliegtuig opgaan, worden zij nu opgevangen in een nieuw, ultramodern dierenverblijf. 

"Het Animal Care & Inspection Centre is de nieuwe grensinspectiepost. Dieren worden bij import altijd gecontroleerd door het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid," zegt woordvoerder Ihsane Chioua Lekhli.  "En daarnaast is het ook een carecentre; dieren kunnen daar in de best mogelijke omstandigheden worden opgevangen. Want we zijn een luchthaven en er komen heel wat passagiers voorbij, maar toch ook duizenden dieren die via de luchthaven reizen." (lees verder onder de foto)

Er is dan ook veel aandacht besteed aan het comfort van deze bijzondere passagiers: zo is er in elk dierenverblijf daglicht aanwezig om de biologische klok van de dieren die langskomen niet te verstoren. En er is een uniek centraal systeem ontwikkeld waarbij je per ruimte de lichtkleur, de temperatuur en de ventilatie kan aanpassen, afgestemd op de specifieke noden van elke diersoort.

Brussels Airport heeft er ook naar gestreefd om dit gebouw zo duurzaam mogelijk te maken. Het is uitgerust met warmtepompen, zonnepanelen, een groendak en een regenwaterrecuperatiesysteem.  (lees verder onder de foto)

Renovatie landingsbaan Brussels Airport

In juli en augustus gaat Brussels Airport een start- en landingsbaan renoveren. Het gaat om baan 07L/25R, de belangrijkste start- en landingsbaan op de luchthaven. "Om de 15 jaar moet onze start- en landingsbaan gerenoveerd worden om ervoor te zorgen dat het vliegverkeer veilig kan blijven verlopen. Zo'n baan moet ook onderhouden worden en dat heeft dan om de zoveel tijd ook een nieuwe asfaltlaag nodig", zegt Lekhli.

De werken zullen geen impact hebben op het andere luchtverkeer omdat er andere banen gebruikt zullen worden.

Meest gelezen