Dit jaar geen wielerwedstrijd Primus Classic, dus ook geen volksfeest in Haacht

De wielerwedstrijd Primus Classic die gepland was op 19 september, zal dan toch niet doorgaan. Heel jammer, vinden ze bij Brouwerij Haacht want de koers eindigt altijd met een volksfeest op de brouwerijsite. Maar de Primus Classic zou dit jaar samenvallen met het slotweekend van de Ronde van Frankrijk, en dan zou alle aandacht naar de Tour gaan. De organisatoren hebben wel al een nieuwe datum: 18 september 2021. 

Door de coronacrisis zijn wielerwedstrijden verzet naar een latere datum. Op de vernieuwde koerskalender viel de Primus Classic samen met de voorlaatste etappe van de Tour. En daarom is beslist om de Primus Classic dit jaar te schrappen. "De televisieuitzending van deze beslissende klimtijdrit in de Tour gaat de aandacht van de hele wielerwereld naar zich toezuigen. Daardoor wordt een rechtstreekse uitzending – een essentieel element voor onze sponsors – van de Primus Classic helaas onmogelijk", vindt organisator Peter Van Petegem.

Als we de buurt niet kunnen samenbrengen, is het voor ons geen échte Primus Classic

Boudewijn van der Kelen van Brouwerij Haacht

De beslissing om te annuleren werd genomen in overleg met mede-organisator Brouwerij Haacht. “Als vaste aankomstplaats van de Primus Classic barst er op onze brouwerijsite elk jaar een echt volksfeest los”, zegt Boudewijn van der Kelen van Brouwerij Haacht. “En als we de buurt niet kunnen samenbrengen, is het voor ons geen échte Primus Classic. Nu onze horecaondernemers ons meer dan ooit nodig hebben, willen we zo veel mogelijk investeren in de heropstart van de sector. Het schrappen van de Primus Classic 2020 is een moeilijke maar onvermijdelijke beslissing."