Foto: Radio 2

Geen parkeerbonnen meer in Antwerpen

Vanaf vandaag komt er in Antwerpen geen papier of cash geld meer aan te pas als je wil parkeren, of als je een parkeerboete krijgt. Om te betalen voor je parkeerplaats kan je alleen nog een sms sturen, of via een app of een parkeerpaal in de buurt je gegevens invoeren en met je app betalen. Er worden ook geen ticketjes meer geprint om in je auto te leggen. Krijg je een boete, dan zit er geen bonnetje meer achter je ruitenwisser, maar krijg je de boete later thuis in je brievenbus.

De stad ziet veel voordelen in het nieuwe systeem. De parkeerwachters winnen veel tijd omdat ze niet meer telkens manueel een bon moeten maken. Ze scannen nu de nummerplaat van de auto in en kunnen zo meteen zien of er betaald is voor de parkeerplaats of niet. De papieren bonnetjes kunnen ook niet meer rondslingeren op straat. En fraude, diefstal of verlies van de parkeerbon is ook geen probleem meer.

Parkeerboetes

De parkeerwachters zullen geen papieren parkeerboete meer achter je ruitenwisser steken, maar de boete zal opgestuurd worden naar je thuis. "Het is de bedoeling dat er niet veel tijd zit tussen de vaststelling en het arriveren van de boete bij je thuis," zegt schepen Koen Kennis, "maar ik wil daar nu nog geen termijn op plakken. Het systeem moet eerst nog wat 'roderen' ". In het begin zullen de parkeerwachters nog wel een flyer achter je ruitenwisser steken om het systeem uit te leggen. Twee keer een boete krijgen voor dezelfde parkeerovertreding is met dit systeem ook uitgesloten."

Meest gelezen