DIRK WAEM / Belga

Horeca-uitbaters uit Berlare kijken samen naar de beslissing van de Veiligheidsraad: “Zo kunnen we elkaar steunen”

In Berlare gaan de lokale horeca-uitbaters allemaal samen naar de beslissing van de Veiligheidsraad kijken. “Zo kunnen we elkaar steunen en samen creatieve oplossingen bedenken om open te gaan”, klinkt het. De Veiligheidsraad maakt deze middag een beslissing over de versoepeling van de coronaregels en ook de opening van horecazaken staat op de agenda. 

Vorige week werden er al een aantal richtlijnen bekend gemaakt waar café- en restaurantuitbaters rekening mee zullen moeten houden als ze weer opengaan. Voldoende afstand houden en een plaats reserveren zijn enkele voorbeelden. “De richtlijnen zorgden eigenlijk voor veel verwarring en angst bij de uitbaters van Berlare”, vertelt Tatjana Labio van Brasserie De Waterkant. “Daarom hebben we beslist om in de toekomst samen te werken en elkaar te steunen. Het zijn moeilijke tijden voor iedereen.”

Samen creatief zijn

“We gaan elkaar zoveel mogelijk tips geven”, gaat Labio verder. “We hebben zoveel passie en zin om onze zaken weer te openen, maar alle regels volgen is voor 80% van ons niet haalbaar. We gaan samen met een paar collega’s naar de Veiligheidsraad kijken, zodat we daarna meteen kunnen nadenken over een plan van aanpak. We kunnen eigenlijk 2 dingen doen: zitten in onze zetel en tot ergernis van onze gezinsleden onze frustraties uiten of we kunnen samenkomen en elkaar steunen. We gaan uiteraard wel voldoende afstand houden.”