Kraanbedrijf is verantwoordelijk voor dodelijk ongeval met torenkraan in Nieuwpoort in 2017

In de rechtbank van Veurne is het Izegemse kraanbedrijf Neremat schuldig bevonden aan het dodelijke kraanincident van 2017. Dat bedrijf verhuurde de kraan die tijdens een storm op residentie Mosselbank viel. 6 appartementen werden volledig vernield en een vrouw van 73 stierf. De andere beklaagden gaan vrijuit.

In december 2017 viel een torenkraan om tijdens een storm aan de kust. Ze belandde op residentie Mosselbank in Nieuwpoort. Een vrouw van 73 uit Marke bij Kortrijk overleefde de klap niet.

Tijdens het proces waren er 4 beklaagden: het kraanbedrijf Neremat, de gedelegeerd bestuurder van dat bedrijf en 2 werknemers van het bedrijf. Maar enkel het kraanbedrijf uit Izegem is schuldig bevonden aan het dodelijke incident. Volgens de rechter is het bewezen dat het bedrijf het mogelijke gevaar op die specifieke site met die stormwind niet goed inschatte en dus kan verweten worden niet voorzichtig genoeg te zijn geweest.

De echtgenoot koestert geen wrok tegenover het bedrijf

Jens Rau, advocaat van de echtgenoot van de overleden vrouw

"Rouwproces kan starten"

De advocaat van de echtgenoot van de overleden vrouw uit Marke zegt dat zijn cliënt geen wrok koestert tegenover het bedrijf. "Hij is emotioneel gezien het grootste slachtoffer in het dossier. Belangrijk is dat hij zich nu kan focussen op het rouwproces."

Het bedrijf kreeg 12.000 euro boete, grotendeels met uitstel.

Meest gelezen