gemeente Middelkerke

Bezoekers aan het strand van Middelkerke zullen geteld worden met lasers

In Middelkerke zullen lasers worden ingeschakeld om het aantal mensen op het strand te tellen. Het gaat om telmachines die aan de ingang van het strand worden geplaatst. Op de bewaakte stranden is er plaats voor 65.000 mensen en dan heeft elke bezoeker 36 vierkante meter, we verwachten geen problemen, zegt burgemeester Jean-Marie Dedecker (onafhankelijke op de N-VA lijst). 

Burgemeester Dedecker legt het systeem uit: "Bij ons moet je de trap nemen om omlaag naar het strand te gaan. Aan die trappen zullen wij aan de uithoeken telmachines plaatsen die werken met een laser. Ik verwacht geen problemen. Er is in principe geen gevaar voor overbevolking. We hebben 65.000 plaatsen op onze bewaakte stranden en dan heeft iedereen nog een actieradius van 36 vierkante meter. Ik denk dat de mensen ook voldoende burgerzin hebben om voldoende afstand te nemen van elkaar."

Zeedijk

Meest gelezen