Nieuw skatepark geopend in Diest: "Hier kan je komen skaten zonder het gemekker van je ouders"

Aan het Warandepark in Diest is vandaag een nieuw skatepark geopend. Het oude skatepark is afgebroken en op dezelfde locatie is een nieuw gebouwd, met inspraak van de jongeren. En die zijn heel enthousiast over hun nieuwe skateplek. 

"Vroeger kwam hier bijna niemand omdat het skatepark slecht onderhouden was", vertelt een skater. "Sommige toestellen waren ook stuk. Nu is het van goed materiaal gemaakt. Ook de ondergrond is beter, je kan sneller skaten." En de jongeren vinden het ook plezant dat het park wat afgelegen is. "Ik vind het heel tof dat het rustig gelegen is. Het zal hier nooit echt heel druk worden, denk ik. En je kan hier komen skaten zonder het gemekker van je ouders."

Inspraak van de jongeren

Het skatepark is er gekomen in overleg met de jongeren van Diest, vertelt schepen van jeugd Rick Brans. "Van bij het begin zijn zij betrokken geweest bij het project. We hadden alle jongeren van Diest uitgenodigd om de verschillende ontwerpen te bespreken. We hadden ook een Facebookgroep waar iedereen zijn ideeën kwijt kon." 

Coronamaatregelen

Voorlopig moeten de skaters zich wel aan regels houden. "Zolang de coronamaatregelen gelden, hebben we woensdag- en zaterdagnamiddag vrijwilligers die de namen van de skaters noteren en die handgels voorzien. De rest van de week doen we een beroep op het gezond verstand van de jongeren", aldus de schepen.

Meest gelezen