AFP or licensors

Peru: Twintig journalisten overleden die coronacrisis coverden

In Peru zijn de afgelopen weken twintig journalisten overleden aan COVID-19, de meeste van hen brachten verslag uit van de corona-epidemie. Dat heeft de Peruaanse journalistenvereniging ANP bekendgemaakt.

Het grootste deel van de overleden journalisten liep het coronavirus op terwijl ze verslag uitbrachten van de belangrijkste besmettingshaarden, zoals markten of ziekenhuizen.

"Ze gingen naar ziekenhuizen, die infectiehaarden zijn, met zelfgemaakte maskers", verklaarde ANP-voorzitter Zuiliana Lainez. "De dood van journalisten door COVID-19 bevestigt de dringende noodzaak om hun gebrek aan beschermingsmateriaal en de onzekerheid van het beroep aan te pakken", voegde ze eraan toe.

Peru behoort tot de Latijns-Amerikaanse landen die zwaar getroffen zijn door de coronapandemie. Het land heeft meer dan 170.000 bevestigde gevallen en meer dan 4.600 doden.