Foto: vrtnws

"Terrasambassadeurs" moeten pleinen in Mechelen verdelen onder horeca

Vandaag beslist de Nationale Veiligheidsraad of de cafés en restaurants weer mogen openen volgende week. De stad Mechelen heeft alvast beslist dat de horeca gebruik mag maken van de pleinen in de stad om extra terrassen te plaatsen. Er komen speciale "terrasambassadeurs" om alles netjes te verdelen.

Als alles loopt zoals verwacht, zal de Nationale Veiligheidsraad straks beslissen dat cafés en restaurants vanaf 8 juni weer open mogen. Dat zal uiteraard onder bepaalde voorwaarden zijn. De tafels zullen bijvoorbeeld verder uit elkaar moeten staan. De stad Mechelen wil de horeca extra plaats geven en stelt daarom de openbare ruimte ter beschikking, zoals de pleinen.

Om ervoor te zorgen dat de verdeling van de ruimte op de pleinen vlot verloopt, komen er zogenoemde "terrasambassadeurs" in Mechelen. "De ambassadeur zal telkens één van de collega's zijn die een zaak heeft op het plein", zegt Christiaan Michiels, voorzitter van Horeca Mechelen, en zelf ook "terrasambassadeur". "We zullen er vooral zijn om te bemiddelen. Iedereen wil het beste voor zijn eigen zaak uiteraard, maar wij zullen dan bijvoorbeeld vragen om toch twee tafeltjes minder te zetten om de buurman ook een kans te geven."

Mechelen heeft ondertussen al 10 ambassadeurs gevonden. De stad wil de openbare ruimte minstens tot eind oktober ter beschikking stellen van de horeca.