Vanaf 15 juni wordt temperatuur van alle passagiers op Brussels Airport gemeten

De luchthaven van Zaventem gaat vanaf 15 juni temperatuurmetingen uitvoeren bij alle passagiers. "Reizigers die koorts hebben zullen niet mogen reizen", zegt Ihsane Chioua Lekhli van Brussels Airport aan VRT NWS. De luchthaven wil daarmee de verdere verspreiding van het coronavirus tegengaan en geleidelijk aan het luchtverkeer weer op gang brengen. 

De luchthaven gaat de temperatuur meten van alle vertrekkende en aankomende passagiers. "Alle passagiers die via Brussels Airport reizen zullen naar de hoofdingang worden geleid. Met thermische camera’s wordt de temperatuur gemeten van iedereen die langskomt", klinkt het.

Passagiers zullen niet vroeger naar de luchthaven moeten komen

De luchthaven verwacht hierdoor geen extra wachtrijen. "Passagiers zullen niet vroeger naar de luchthaven moeten komen", zegt Ihsane Chioua Lekhli. "De mensen komen langs en op één seconde verschijnt op het scherm de lichaamstemperatuur van de persoon." Voor de aankomende passagiers zal met mobiele temperatuurpunten worden gewerkt.

Ook mondmaskers blijven er verplicht en passagiers moeten zoveel mogelijk afstand van elkaar houden. De temperatuurmeting past in een Europees pilootproject. Als het goed werkt op Zaventem, kan het uitgerold worden naar andere Europese luchthavens

Meest gelezen