Luc van der Linden

Wichelen brengt “danku samen sterk wafel” op de markt als eerbetoon voor zorgkundigen

Wichelen brengt binnenkort haar eigen wafel op de markt als eerbetoon aan alle mensen die zich hebben ingezet in de strijd tegen corona. Luc van der Linden uit Brugge bedacht het recept en zal de wafel afwerken met producten van lokale handelaars.

“Ik heb een groot hart voor Wichelen”, vertelt Luc van der Linden bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. “Ik heb er 10 jaar lang de Week van de Smaak verzorgd en ken ook veel bewoners van het woonzorgcentrum in de gemeente. Ik wilde graag iets terug doen voor iedereen die zich inzet in de strijd tegen corona, en daarom heb ik een wafel bedacht.” 

Hard en zacht

“Ik wilde iets blijvends en lekkers creëren”, gaat van der Linden verder. “De wafel heeft een harde korst vanbuiten, maar heeft ook een hele zachte binnenkant. Het is een beetje zoals het karakter van alle zorgverleners. De wafel zal afgewerkt worden met verschillende crèmes waarin ik ingrediënten ga verwerken van lokale handelaars. Ik zal bijvoorbeeld een lokaal bier gebruiken om een chocolademoussevulling te maken en ik ga ook met verse rode vruchten van een lokale boer werken.”

De wafel werd voornamelijk ontworpen voor het personeel van het woonzorgcentrum in Wichelen dat hard werd getroffen door het coronavirus. “Ik hoop dan ook dat we binnenkort met de bewoners zo’n wafel kunnen eten”, zegt van der Linden nog. “Daarna gaan we de wafel ook aanbieden bij de plaatselijke horeca als eerbetoon.”

Meest gelezen