Café Dravershof in Pepingen opent zondag om middernacht voor een uurtje de deuren: “Ik wil de eerste zijn”

Café Dravershof in Pepingen wil het allereerste café zijn dat weer opengaat na de coronacrisis, en opent daarom nu zondag om middernacht de deuren. Het is dan officieel 8 juni, dus volgens de regels mag het. Al is het dan maar voor een uurtje.

De café en restaurants mogen van maandag 8 juni weer open. Cafébaas Kris De Vroede van café Dravershof in Pepingen wil absoluut de allereerste zijn die zijn café weer opent. “Wij staan te popelen om weer open te doen op 8 juni. Middernacht is het 8 juni dus starten we om nul uur en sluiten we om 1 uur, de verplichte sluitingstijd. Ik wil dat uurtje symbolisch meepakken om te tonen dat de horeca nog leeft en dat we er klaar voor zijn. We zijn heel enthousiast om de klanten weer te ontvangen.” 

Niet de bedoeling dat het een openingsfuif wordt

Kris wil er geen openingsfuif van maken: “Het is niet de bedoeling dat het hier een overrompeling is of dat het een feest wordt. We gaan ons vanaf minuut één houden aan de regels die zijn opgelegd. We gaan een gezellige babbel doen en een pintje drinken zoals we dat in de toekomst gaan doen. Maar het is zeker geen openingsfuif.”

Dirk kreeg het idee toen hij vanmorgen de krant las en de maatregelen nog eens aan het overlopen was en het enthousiasme opborrelde: “Ik heb diep gezeten. Het was de afgelopen maanden erg stil. Wij horecamensen leven tussen de mensen en nu hebben we drie maanden niemand gezien. Nu is er dat enthousiasme, dus waarom niet onmiddellijk starten? We kunnen er vanaf nu niet snel genoeg aan beginnen. Dus iedereen: uit hun kot, maar niet te zot.” 

Meest gelezen