Cateringbedrijf Compass Group wil 550 banen schrappen in België

Cateringbedrijf Compass Group wil in ons land 550 banen schrappen. Het bedrijf verzorgt catering voor bedrijven, scholen en de zorgsector. Er werken 1800 mensen. Volgens de directie heeft de coronacrisis de cateringsector zwaar getroffen. 

De ontslagen werden bekendgemaakt op een bijzondere ondernemingsraad. Door de coronacrisis zijn de activiteiten van Compass Group teruggevallen op 25 procent van het normale niveau, meldt de directie in een persbericht. 

Corona heeft de cateringsector zwaar getroffen. Werknemers werken vaak thuis, veel leerlingen in de middelbare scholen krijgen afstandsonderwijs, en grote evenementen zijn afgelast.  Compass Group vreest dat het herstel "zeer geleidelijk" zal gebeuren. 

Het bedrijf wil daarom 550 van de 1800 banen schrappen. In het kader van de wet-Renault zullen directie en bonden de komende dagen samenzitten om het banenverlies “op de meest sociaal aanvaardbare wijze uit te voeren.”

Vakbonden: bedrijf is laf en profiteert van crisis

De vakbonden zijn boos omdat het bedrijf nu al het mes zet in zijn personeelsbestand. Patrick Vanderhaeghe (ACV): “We zijn van mening dat de directie van Compass – een grote multinational – een laffe houding heeft, en van de huidige crisis profiteert om de mensen zomaar aan de deur te zetten.”

Compass Group Belgilux nv heeft in ons land ruim 1800 werknemers. Zij bereiden maaltijden voor bedrijven, overheden, scholen, zorginstellingen en evenementen. Het bedrijf maakt deel uit van een internationale groep die actief is in 50 landen.

Bekijk de reportage uit "Het Journaal" hier:

Video player inladen...

Meest gelezen