Cinema ZED

Cinema ZED in Leuven heropent op 1 juli: "Nieuw ticketsysteem om met bubbels te werken"

Vanaf 1 juli mag je opnieuw naar de cinema. Maar ook daar gelden door de coronacrisis nog beperkingen. Bij Cinema ZED in Leuven willen ze een nieuw ticketsysteem uitproberen, dat met bubbels werkt. 

De jongste versoepeling van de coronamaatregelen maakt het mogelijk om vanaf 1 juli opnieuw naar de film te gaan. Maar er blijven beperkingen van kracht, bijvoorbeeld: anderhalve meter afstand tussen de bubbels in de zaal. Voor grote complexen geen probleem. Maar hoe pakken ze dat aan in kleinere cinema's? Wij vroegen het aan Cinema ZED in Leuven. 

Nieuw ticketsysteem

"We zijn volop aan het bekijken hoe we de verkoop van tickets gaan organiseren",  zegt Johan Van Schaeren van Cinema ZED. "We moeten de plaatsen sowieso moeten nummeren. Dat is nieuw voor ons. We moeten ook beslissen of we zelf de plaatsen gaan aanwijzen, maar daar zijn we geen fan van. Wellicht wordt het een systeem met bubbels. Mensen kunnen dan hun bubbel boeken, voor één of meerdere personen, een gezin bijvoorbeeld.  Tussen elke bubbel blijven twee zetels vrij. Het ticketsyteem zal daarmee rekening houden om het aantal beschikbare plaatsen te berekenen."

Zelf plaatsje kiezen

"Op die manier kunnen mensen zelf nog hun plaats in de zaal kiezen en blijft de nodige vrije ruimte gegarandeerd", verzekert Van Schaeren.  Cinema ZED heeft twee zalen: de kleine zaal telt 68 zetels en de grote 147. "Met het nieuwe ticketsysteem zullen in de kleine zaal 15 tot 20 mensen een film kunnen bekijken", heeft Van Schaeren berekend. "In de grote zaal zal het aantal kijkers variëren tussen 20 en 40 mensen."

Meest gelezen