Cultuurcentrum 't Vondel in Halle: "We kunnen nu toch nog een mooi seizoen aanbieden"

De culturele sector is blij met de versoepelingen van de coronamaatregelen. Vanaf 1 juli kunnen ze weer voorstellingen organiseren met publiek.  In 't Vondel in Halle is de programmatie klaar. 

Vanaf 1 juli mogen er opnieuw culturele activiteiten doorgaan met publiek. De cultuurcentra, zoals 't Vondel in Halle, zijn al maanden volop aan het werken aan hun programmatie voor het nieuwe seizoen. Zij zijn dus opgelucht dat ze groen licht krijgen voor de geplande voorstellingen.

Directeur Maaike Jacobsen van cultuurcentrum 't Vondel in Halle is er klaar voor: "We hebben het programma klaar, maar het was natuurlijk heel veel aanpassen. We zijn eigenlijk op een bepaald moment moeten stoppen met opnieuw evenementen te plannen, om plaats te maken voor voorstellingen die dit seizoen niet konden doorgaan. Die hebben we dan geprobeerd door te schuiven naar volgend seizoen om ook solidair te zijn met de artiesten. Dus het was wel veel last minute aanpassen, maar ik denk dat we toch een mooi seizoen kunnen aanbieden.”

Verbouwingen

In 't Vondel zitten ze met een speciale situatie: door werken die eerder al gepland waren, gaat de theaterzaal daar vanaf juli voor een half jaar dicht. De vloer wordt vernieuwd en er komt onder andere een inklapbare tribune. De geplande voorstellingen zullen daarom doorgaan op andere locaties in de buurt.