Gevangene verwondt twee cipiers met schaar in Turnhout

In de gevangenis van Turnhout heeft een gevangene vanmorgen enkele cipiers aangevallen met een schaar. Een van de bewakers zou daarbij gewond geraakt zijn in het aangezicht. Ook gisteren was er een incident in de instelling. 

De geïnterneerde beschadigde eerst zijn cel. Toen de cipiers hem wilden overbrengen naar een andere cel, viel de gevangene de bewakers aan met een schaar. Twee cipiers raakten daarbij gewond. Een van hen liep een snijwonde in het aangezicht op en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De andere cipier werd ter plaatse verzorgd.

Voor de geïnterneerde werd intussen de overplaatsing naar een andere gevangenis gevraagd, maar daar moet het hoofdbestuur in Brussel nog over beslissen.

Spanning bij bewakers

Ook gisteren was er een incident in de gevangenis. In de instelling is er al een tijdje spanning omdat de cipiers niet tevreden zijn over de veiligheidsmaatregelen voor bezoekers. Die mogen sinds kort de gevangenis weer binnen. Maar volgens de cipiers is daardoor het gevaar op besmetting met het coronavirus fors toegenomen.