Foto: wikipedia

Grote Markt in Diest tijdelijk omgevormd tot erf om plaats te creëren voor terrassen

De Grote Markt in Diest wordt tijdelijk omgevormd tot een erf. Dat heeft het stadsbestuur beslist. De maatregel komt om meer plaats te voorzien voor de terrassen van de cafés en restaurants.

In Diest wordt er meer plaats voorzien voor de terrassen van de cafés en restaurants. Die mogen vanaf maandag weer opengaan, wel rekening houdend met de nodige afstand tussen de tafels. En om aan de vraag van de horeca tegemoet te komen, wordt de markt minstens tot eind augustus omgevormd tot een erf, zegt burgemeester Christophe De Graef.

"Een erf betekent in de praktijk dat de horeca zijn terrassen mag uitbreiden tot aan de stoeprand en dat de voetgangers gewoon op de weg mogen wandelen. Auto's blijven toegelaten; we hebben intussen vier verkeersdrempels op de markt gelegd, de snelheid wordt verlaagd van 30 naar 20 kilometer per uur. Op die manier hopen we de veiligheid voor iedereen te kunnen garanderen", aldus nog burgemeester De Graef.

"De erfzone blijft intussen van kracht tot eind augustus en wie weet, als het efficiënt is, kunnen we de erfzone definitief maken. Maar zover zijn we nog niet. We maken een evaluatie op het einde van de zomervakantie.  Ook de horecazaken in andere straten en ook die in de deelgemeenten kunnen een aanvraag indienen om hun terras uit te breiden.  Het schepencollege bekijkt geval per geval om ook hen een vergunning te geven", besluit burgemeester Christophe De Graef van Diest. 

 

Meest gelezen