Tv-kok Jeroen De Pauw opgelucht: "Ik had strengere maatregelen verwacht" 

Jeroen De Pauw kijkt er naar uit om de deuren van zijn restaurant opnieuw te openen, nu de veiligheidsraad het licht op groen heeft gezet voor de horeca. Begin dit jaar maakte de tv-kok zijn grote droom waar. Hij opende zijn eigen restaurant in de oude legerkazerne van Tervuren. Nog geen twee maanden na opening gingen de deuren van "Canapé" terug dicht toen het coronavirus  roet gooide in het eten. 

Vanaf 8 juni mogen cafés en restaurants weer open. Voor heel wat uitbaters is dat goed nieuws. Ook tv-kok Jeroen De Pauw, die in Tervuren restaurant Canapé uitbaat, reageert opgelucht. "We zijn blij dat we eindelijk terug kunnen starten, dat is goed nieuws. We zijn volop bezig met alles in orde te brengen om vanaf 11 juni mensen te ontvangen."

Maatregelen

Al zijn er wel enkele voorwaarden verbonden aan de heropening van de horecazaken. Zo mogen er maximaal 10 mensen aan een tafel zitten en moet de afstand van 1,5 meter gerespecteerd worden. "Ik had gedacht dat de maatregelen strenger zouden zijn, ik vind ze redelijk soepel", vertelt De Pauw. "Tien mensen is een mooie groep en gelukkig heb ik wel een groot gebouw, waardoor de afstandsregel van 1,5 meter ook geen probleem mag zijn. En we gaan met ook twee shiften werken, waardoor we eigenlijk heel wat mensen gaan kunnen verwelkomen."

Niet evident om een mondmasker te dragen als ober, het neemt de mimiek en de lach van het personeel weg, wat ook belangrijk is in onze  business

Jeroen De Pauw, Kok

De veiligheidsraad legde ook enkele maatregelen op voor het personeel. Zo zullen obers een mondmasker moeten dragen. "Ik had gehoopt dat dat niet moest", zegt de tv-kok. "Niet omdat het lastig is om te dragen, de mondmaskers. Maar ik vind wel dat je daar de mimiek en de lach van het personeel mee wegneemt, wat toch ook ontzettend belangrijk is in de horeca. Dat zal je natuurlijk nu moeten missen. Maar we zijn voorbereid en we gaan er iets leuks van maken, al had ik het liever niet gehad."

Meest gelezen