Limburgse jongeren vragen 10 keer meer online professionele hulp in coronatijden

De afgelopen maanden hebben veel meer Limburgse jongeren beroep gedaan op online professionele hulp. Bij het jongerenadviescentrum JAC  waren er in Limburg 10 keer zoveel chatgesprekken dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat komt vooral doordat jongeren nu vaak thuis zitten. 

"Jongeren zijn meer thuis in vergelijking met een andere periode. Daardoor stijgt de kans dat er conflicten onstaan in een gezin", zegt Ward Mertens van het JAC. "Dat is een voorbeeld waarbij jongeren contact opnemen met ons. Dat kan zijn om hun hart te luchten of om praktische tips te vragen hoe ze daarmee moeten omgaan."

Gratis en anoniem

Jongeren die hulp zoeken via de JAC-website, worden gratis geholpen door professionele hulpverleners en blijven volledig anoniem. In totaal kwamen er in Limburg 675 chatgesprekken binnen in deze crisisperiode, vorig jaar waren dat er in dezelfde periode 67. In Limburg zijn er 6 vestigingen van het JAC, namelijk in Hasselt, Maasmechelen, Genk, Peer, Sint-Truiden en Lommel.

Meest gelezen