Stad Menen

Menen organiseert rouwstoet voor coronaslachtoffers

De stad Menen organiseert op 20 juni een symbolische rouwstoet. Het is de bedoeling om collectief afscheid te nemen van de coronaslachtoffers in Menen. Het is geen stoet met een massa inwoners die door de straten trekt, maar wel een paard met een kar dat een monument voorttrekt.

Menenaars kunnen op zaterdag 20 juni vanuit hun deurgat kijken naar een brievenmonument dat voortgetrokken wordt door een paard. Het is de bedoeling dat de inwoners aan dat monument een brief hangen met een boodschap voor de nabestaanden van de coronaslachtoffers of voor hun zorgverleners.

De rouwstoet kan niet door alle straten van Groot-Menen rijden. "Maar daar is een oplossing voor", zegt schepen van Welzijn Angelique Declercq (SP.A). “Iedereen kan tot een week na de rouwstoet zijn of haar brief persoonlijk in de brievenbus van het stadhuis van Menen of in de brievenbus van het gemeentehuis van Lauwe of Rekkem deponeren. Wij zorgen er dan voor dat die brieven bij de juiste mensen terechtkomen."

Meest gelezen