Jonas Roosens

Ook bekende chefs Wim Ballieu & Peter Goossens heropenen maandag: "Al konden we wel wat meer voorbereidingstijd gebruiken”

Ook de restaurants van de bekende Oost-Vlaamse chefs Wim Ballieu (Balls & Glory) en Peter Goossens (Hof van Cleve) heropenen maandag de deuren na de beslissing van de Veiligheidsraad. De verplichte sluiting was een harde dobber, maar had ook positieve gevolgen. "Het heeft het beste in het personeel naar boven gehaald", getuigt Ballieu. 

“We zijn blij dat we weer open kunnen gaan, al konden we wel meer voorbereidingstijd gebruiken”, vertelt chef Wim Ballieu van Balls & Glory bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. “Tussen onze klanten zitten 2 soorten mensen. Aan de ene kant zijn er klanten die niet kunnen wachten om weer in ons restaurant te komen zitten, maar er zijn ook mensen die de afhaalmaaltijden intussen gewoon zijn en dat gaan blijven doen.”

In fases

“We gaan niet in 1 keer helemaal open”, gaat Ballieu verder. “We hebben ons laten inspireren op de Powerpoint van de premier, en gaan in fases werken”, lacht hij. “We hebben te weinig tijd om tegen 8 juni volledig open te gaan want ook onze leveranciers moeten klaar zijn. We werken bijvoorbeeld samen met een lokale boerderij, die moet ook kunnen leveren. In de eerste week zullen we daarom verder doen zoals we bezig waren en enkel takeaway aanbieden. We laten vanaf 8 juni dan wel toe dat mensen de afhaalmaaltijd binnen of op ons terras kunnen opeten.” 

Kort dag

Sterrenchef Peter Goossens van Hof van Cleve in Kruisem deelt de mening van Ballieu en zegt dat het moeilijk is om tegen maandag volledig open te gaan: “We gaan het wel proberen”, zegt hij. “We zijn meteen in actie geschoten. Een restaurant doe je niet open door snel naar de supermarkt te lopen en een stukje vlees of vis te gaan halen. Er komt veel meer bij kijken. We zijn wel heel blij dat we weer open kunnen gaan. Daar zaten we allemaal op te wachten.”

Een restaurant doe je niet open door snel naar de supermarkt te lopen

Peter Goossens, sterrenchef

Hechte sector

“Wat ik zeker ga onthouden van de coronacrisis, is dat er echt het beste van mensen naar boven komt”, zegt Ballieu nog. “Horeca is een heel hechte sector. Iedereen trekt mee aan de kar. We werkten plots samen met andere restaurants en boeren. Dat is heel erg fijn om te merken.”

“Wat me ook is opgevallen, is het succes van “pakketjes”. Dat wordt het woord van 2020 voor de horecasector, denk ik. Vele restaurants hebben tijdens de crisis een zo compleet mogelijke ervaring tot bij de mensen thuis proberen brengen. Ook wij bieden nu een barbecuepakket aan en dat werkt heel goed.”

Meest gelezen