Hof ter Meulen

Opvallende studentenjob in De Haan: wandelen met alpaca's op het strand

Vakantieboerderij Hof ter Meulen in De Haan is op zoek naar iemand die 4 uur per week met alpaca's op het strand wil wandelen. "We hebben in totaal 7 alpaca's", zegt uitbaatster Carl Adriansens. "Mijn vrouw is op het idee gekomen om met hen te gaan wandelen aan zee."

Carl en Tessa baten in De Haan een vakantieboerderij uit. "Op een avond zijn we met 2 alpaca's gaan wandelen", zegt Carl. "Plots kwamen we op het strand uit. We merkten op dat de dieren dat heel fijn vonden. Ze gingen zelfs de zee in. Nu zijn we op zoek naar een begeleider voor de alpaca's. Hij of zijn kan dan met onze gasten van de vakantieboerderij en de alpaca's op het strand gaan wandelen."

Heel veel kandidaten

"Ik deed de oproep een tijdje geleden al op Facebook", zegt Carl. "Eerlijk? Ik ben geschrokken van het aantal kandidaten die het zien zitten om met de alpaca's op stap te gaan. We hebben al 31 cv's ontvangen via mail, maar via Facebook hebben we al meer dan 100 reacties gekregen van geïnteresseerden."

"De ideale alpacabegeleider zal wel tegen de aandacht moeten kunnen", besluit Carl. "Want onze dieren trekken heel wat nieuwsgierige toeristen aan. Vaak zal die persoon ook op de foto moeten. Hij of zij moet ook rustig zijn en goed met dieren kunnen omgaan."

Hof ter Meulen

Meest gelezen