Archieffoto
AFP or licensors

Ouders Madeleine McCann: "We willen de waarheid weten en de verantwoordelijken voor het gerecht brengen"

“We willen de waarheid weten en de verantwoordelijken voor het gerecht brengen”, dat hebben de ouders van Madeleine McCann laten weten in een verklaring, nu het Duitse gerecht een nieuwe verdachte op het spoor is. Het onderzoek naar een 43-jarige Duitser zou worden gevoerd op verdenking van moord.

Het Duitse gerecht heeft vanmiddag bekendgemaakt dat ze een onderzoek voert naar een nieuwe verdachte in de mysterieuze verdwijningszaak. Het gaat om een 43-jarige Duitser. De man heeft al meerdere veroordelingen opgelopen voor seksueel misbruik van kinderen en zit voor "een andere zaak" een lange celstraf uit. De politie heeft een oproep voor getuigen gelanceerd en onderzoekers hopen nu op aanwijzingen van de bevolking.

Verklaring ouders: "we moeten weten wat nodig is om vrede te vinden"

“We willen de betrokken politiediensten bedanken voor hun voortdurende inspanningen bij het zoeken naar Madeleine”, dat hebben de ouders van Madeleine McCann in een verklaring bekendgemaakt vooraleer de mededeling van het Duitse parket kwam dat Madeleine overleden zou zijn.

"Het enige wat we altijd hebben gewild, is haar terugvinden. We willen de waarheid ontdekken en de verantwoordelijken voor het gerecht brengen.”

"We zullen de hoop om Madeleine levend te vinden nooit opgeven, maar wat de uitkomst ook mag zijn, we moeten weten wat nodig is, om vrede te vinden.”

We willen de betrokken politiediensten bedanken voor hun voortdurende inspanningen bij het zoeken naar Madeleine

Ouders McCann

Moeder: "Altijd hoop gekoesterd"

Moeder Kate maakte drie jaar geleden in het interview met de BBC duidelijk dat ze nog altijd hoop koestert, evenveel als in 2007 toen haar dochter verdween. "We hebben alles gedaan om haar te vinden. Blijkbaar helpt dat niet. We blijven vooruitkijken... we koesteren nog altijd hoop", zegt Kate.

Op 3 mei 2007 raakte de toen 3-jarige Madeleine McCann vermist tijdens een gezinsvakantie in Portugal.  De onderzoekers gingen uit van een ontvoering.

Bekijk de analyse van Lia van Bekhoven uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...
(c) Copyright 2020, dpa (www.dpa.de). Alle Rechte vorbehalten

Meest gelezen