Plopsaland wil 2 testweekends voor ze opengaan op 1 juli

Pretpark Plopsaland in De Panne vraagt de overheid om deze maand nog twee testweekends te mogen organiseren. Die zijn nodig om goed in te schatten of alle veiligheidsmaatregelen meteen zullen werken als het pretpark opent op 1 juli.

Plopsaland zal bij de heropening werken met een reservatiesysteem. De capaciteit van het park wordt beperkt tot 40 procent. “Maar we willen alle veiligheidsmaatregelen eerst eens uitproberen”, zegt CEO Steve Van den Kerkhof. “Je ziet in het buitenland dat alle parken al eens een dag hebben kunnen proefdraaien, om na te gaan of de maatregelen voldoende werken. Nu moeten wij meteen openen bij de start van het hoogseizoen op 1 juli. Maar ik wil voordien heel graag 1 of 2 testweekends organiseren. Ik ga daarover nog contact opnemen met de minister van toerisme Zuhal Demir (N-VA)", besluit Van den Kerkhof.

Meest gelezen