Zomer van Antwerpen kan toch doorgaan: "Kleinschaliger, maar wel met typische sfeer"

Het stadsfestival Zomer van Antwerpen kan toch doorgaan. Het was even bang afwachten, maar de Nationale Veiligheidsraad heeft beslist om opnieuw kleine evenementen toe te laten met een publiek tot 200 mensen. Het stadsfestival zal er dit jaar daardoor wel een beetje anders uitzien. 

De kogel is door de kerk. Kleine evenementen mogen weer, dus ook dit jaar zal het stadsfestival Zomer van Antwerpen weer plaatsvinden. Al zal dat met minder volk zijn dan anders. Bij de Zomer van Antwerpen hadden ze zich daar al wat op voorbereid. Zo zal alles iets kleinschaliger worden, maar blijft de typische sfeer van het festival wel behouden. 

We willen mensen het gevoel geven dat ze iets bijzonders hebben meegemaakt
Patrick De Groote

Op verschillende plaatsen in en rond Antwerpen zullen mensen weer kunnen genieten van theater, film, muziek en zomerbars. "Maar het zal een andere zomer zijn dan die van vorig jaar", zegt organisator Patrick De Groote. "Er zullen circussen zijn, maar kleinere en dus niet voor 1.000 bezoekers. Die gaan we een paar keer per dag spelen, waardoor er toch heel veel mensen van kunnen genieten. Het is voor ons ook heel belangrijk dat mensen echt het gevoel hebben dat ze iets bijzonders hebben meegemaakt."

In tegenstelling tot kleine evenementen zijn kermissen nog niet toegelaten. Dat wil zeggen dat de Sinksenfoor er dit jaar niet zal staan.

Meest gelezen