Sterrenrestaurant Sir Kwinten verhuist tijdelijk naar feestzaal: "Zo verliezen we minder tafels"

De aangekondigde heropening van de horeca op 8 juni brengt voor veel zaken kopzorgen met zich mee. Kleinere zaken bijvoorbeeld zoeken naar oplossingen om toch zoveel mogelijk tafels te kunnen zetten met de verplichte afstand er tussen. Sterrenrestaurant Sir Kwinten wijkt daarom uit naar een feestzaal.

"We kijken er naar uit om opnieuw te beginnen, maar het moet rendabel blijven. Wij hebben het geluk om ook over een feestzaal te beschikken", vertelt Yannick Dehandschutter, sommelier bij Sir Kwinten. "Gezien de maatregelen, zullen we in die zaal voorlopig geen evenementen kunnen houden. Daarom verhuizen we ons restaurant tijdelijk naar daar. Zo kunnen we veel mensen op een aangename manier ontvangen, met aandacht voor de afstandsregels. Bovendien verliezen we zo niet zoveel plaatsen als wanneer we in het restaurant bleven."

Sterrenzaak Sir Kwinten kreeg dit jaar haar eerste Michelinster.  Hun andere zaak, de bistro Ferment, blijft wel op dezelfde plaats. "Hier hopen we dat klanten het aankomst- en sluitingsuur goed respecteren. Om het rendabel te houden, zullen we daar met twee shiften werken."

Het moet een beleving blijven om in een sterrenzaak te eten. Mensen moeten niet met angst zitten.

"Dit is niet de normale gang van zaken en we hopen dat onze klanten daar begrip voor hebben", zegt Dehandschutter. "Zowel de klanten als wij moeten water bij de wijn doen. Een menu- of wijnkaart zal er trouwens niet meer uitgedeeld kunnen worden. Alles zal op een andere manier moeten gebeuren. Maar hoe dan ook moet het leuk blijven. Mensen moeten op een ontspannen manier kunnen komen eten, zonder angst. Het moet een beleving blijven om in een sterrenzaak te eten."

Maar dat ziet sommelier Yannick ls een uitdaging. "Nu kan de creatieve ondernemer in ons opnieuw naar boven komen. We moeten dit zien als een opportuniteit zien om de klanten opnieuw te verrassen."

 

Meest gelezen