Maarten Straetemans

Antwerpse voetbalclub City Pirates krijgt 50.000 euro voor sociale werking

City Pirates heeft een prestigieuze prijs gekregen van de Europese voetbalbond UEFA voor zijn sociale projecten. De voetbalclub begeleidt 1.300 jongeren in vijf wijken in de stad Antwerpen en voorziet ook steun voor de kinderen en hun families.

City Pirates is veel meer dan een voetbalclub. Ze zorgen er niet enkel voor dat kinderen met weinig geld toch kunnen voetballen, maar ze begeleiden ze ook bij hun huiswerk en voorzien een pleintjeswerking en zelfs schuldbemiddeling. Daar krijgen ze nu 50.000 euro voor van de UEFA. Dat geld zal gebruikt worden om mensen te helpen die hard getroffen zijn door de coronacrisis.

"Private sponsors en heel wat bedrijven moeten ook economisch bekijken hoe ze uit deze coronacrisis komen", zegt Michiel De Visschere van City Pirates. "Dat zal ook effect hebben op sociale projecten. Daarnaast zien we ook dat onze jongeren, die sowieso al in vrij kwetsbare milieus opgroeien, het hardst getroffen worden. De sociale dossiers en de sociale noodzaak voor ons project groeien dus."

Meest gelezen