Belgaimage

Werken aan Oosterweelverbinding houden Zwijndrecht een nacht uit zijn slaap

In Zwijndrecht hebben veel mensen wakker gelegen vannacht. Dat blijkt uit ongeruste vragen op Facebook. Er was nochtans op voorhand gewaarschuwd dat werken aan de Oosterweelverbinding vannacht geluids- en trillingshinder konden veroorzaken. De werken moesten 's nachts gebeuren, omdat er geen treinen mochten rijden. 

Op Facebook vroegen veel mensen in Zwijndrecht zich vannacht af waar dat lawaai en die trillingen vandaan kwamen. Veel anderen wisten dan weer dat de oorzaak lag bij werkzaamheden aan de Oosterweelverbinding. Er was namelijk op voorhand voor gewaarschuwd.

Er moesten damplanken in de grond getrild worden naast de spoorwegbrug bij het knooppunt Antwerpen-West. Die werken konden dan ook alleen maar 's nachts gebeuren, wanneer er geen treinen rijden. De damplanken zullen gaan dienen als ondersteuning voor de toekomstige bruggen over het knooppunt Antwerpen-West.

Meest gelezen