Zesde leerjaar uit Riemst blijft thuis na besmetting medeleerling

In de gemeentelijke basisschool De Tol in Herderen, Riemst, is een leerling van het zesde leerjaar besmet met het coronavirus. De klasgenoten blijven tot eind volgende week thuis en krijgen afstandsonderwijs.

De leerling is 12 jaar en vertoonde zelf geen enkel symptoom. Maar hij werd getest omdat zijn moeder besmet was met het coronavirus. Het gemeentebestuur en de schooldirectie namen contact op met de Federale Dienst Volksgezondheid, het Vlaamse Agentschap Zorg en Gezondheid en het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB). Uiteindelijk besloten ze alle leerlingen van de 6de klas thuis te laten tot en met vrijdag 12 juni. Ze krijgen opnieuw afstandsonderwijs, zoals dat de voorbije maanden ook al het geval is. De twee leerkrachten die met de klas in aanraking kwamen, zijn ondertussen getest. Als hun uitslag positief zou zijn, worden nieuwe maatregelen bekeken.

Strengere maatregel dan voorgeschreven

Voor de leerlingen van de andere klassen van de lagere school en de kleuterschool verandert er niets. Zij zijn op geen enkele manier in aanraking gekomen met de bubbel van het zesde leerjaar. Burgemeester Mark Vos: “We treden strenger op dan de voorgeschreven richtlijnen, omdat de veiligheid van de leerlingen en het schoolpersoneel voor ons prioritair is. Maar er is voorlopig geen enkele aanleiding om de basisschool te sluiten.”

Meest gelezen