Google Street View

Tienen presenteert haar alternatief zomerprogramma "Zomeren in Tienen"

Tienen krijgt deze zomer haar eigen Getestranden. Nu het licht op groen staat voor kleinschalige activiteiten, brengt de stad  haar alternatief zomerprogramma "Zomeren in Tienen"  en wordt er vooral ingezet op de aankleding van het openbaar domein en buurtinitiatieven.

Zo krijgt Tienen deze zomer een echt strand tussen de groene ruimte langs de Moespikvest, Huidevettersstraat en Beggaardenstraat. Met elke zondag een optreden, een circusworkshop of een film in open lucht. Op het grasveld naast het zwembad wordt een tweede Getestrand ingericht. Daar ligt de focus op sport. Sportverenigingen doen er sportinitiaties op woensdag.

Met "Grote kunst voor kleine kenners" kunnen gezinnen in het stadscentrum een kunstroute alias speurzoektocht op kindermaat volgen, gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Thaïs Vanderheyden. Zij maakte juniorversies van de oude meesterwerken die in de vitrines van de Tiense handelaars terug te vinden zullen zijn. En acteur Warre Borgmans sluit via een audiogids aan met grappige verhalen en anekdotes op kindermaat over de geschiedenis van de kunstwerken. 

Buurtbubbels

Nieuw zijn de "Buurtbubbels". Wijkraden, straatverenigingen of een tijdelijke groepering van minimum 20 inwoners kunnen deze zomer drie keer gebruikmaken van een toelage van max. 150 euro of een animatiepakket.

En dat is maar een greep uit het zomeraanbod. Het volledige programma kan je nalezen op de website van de stad Tienen.