Australische premier 'weggejaagd' van gazon: "Ik vond het best wel grappig"

De economie kan momenteel wel een duwtje in de rug gebruiken en dus besliste de Australische regering onder meer om de vastgoedsector een financiële injectie te geven. Dat kon best aangekondigd worden met een grootse persconferentie nabij een bouwwerf en premier Scott Morrison had in Googong, een stad nabij Canberra, dan ook de belangrijkste nationale media uitgenodigd. Toch verliep de persconferentie niet zoals verwacht, toen een woonwijkbewoner aan de premier opmerkte dat die op zijn pas gezaaide gazon stond.

De man, op blote voeten, riep de aanwezigen toe om van zijn gazon weg te gaan. Morrison had onmiddellijk de boodschap begrepen, wat hem dan een 'thumbs up' van de bewoner opleverde:

Morrison reageerde daarna op radiozender 2GB als volgt op het voorval: "Het was wel vrij plezant omdat we in een woonwijk in Googong waren, zoals er zoveel zijn in ons land, en waar de mensen erg trots zijn op hun huiseigendom. Deze man had zijn huis daar juist gebouwd. Plots zag hij al die mediamedewerkers daar op zijn stukje gazon staan dat hij nog maar net gezaaid had."

"En nee, hij was helemaal niet aan het roepen naar mij. Hij liet zich zien en vroeg om van zijn gazon weg te gaan. Ik heb de anderen dan aangemaand dat te doen en daar was hij erg blij mee. Hij bedankte ons en ging terug naar binnen. Zo is het gebeurd. Ik kan er best wel om lachen."

Op sociale media kon men alvast de reactie van de huiseigenaar best smaken: