Brugge trekt 1,5 miljoen euro uit om armoede, schoolachterstand en psychische problemen na coronacrisis te bestrijden

Brugge heeft een relanceplan klaar waarmee het een reeks sociale problemen wil aanpakken die veroorzaakt zijn door de coronacrisis. In totaal trekt de stad er 1,5 miljoen euro voor uit.  

Het valt op in Brugge: in volle coronacrisis steeg het aantal Bruggelingen dat een leefloon vraagt met 65 procent. Onder hen zijn er opvallend veel mensen die nog nooit eerder bij het OCMW aanklopten, zegt schepen Pablo Anys: "Het gaat bijvoorbeeld  om studenten die niet aan een studentjob geraakten, kleine zelfstandigen die geen zaken meer doen of  mensen die verschillende kleinere jobs combineren maar nu uit de boot vallen."

Het relanceplan moet die mensen een herstart geven. Een deel van het geld dient ook om de wijkteams te versterken en psychologen in te schakelen voor mensen die psychisch kwetsbaar zijn. Er komen ook zomerklasjes om kinderen te helpen die schoolachterstand hebben opgelopen.