Chaussée d'amour in Brustem blijft dicht: "Zes gouden regels zijn niet vervuld"

Goed nieuws voor de horeca, maar niet voor de bordelen langs de Chaussee d'amour in Sint-Truiden. Ondanks de versoepeling van de coronamaatregelen woensdag, moeten ze voorlopig dicht blijven.

"De afgelopen vierentwintig uur kregen we enorm veel vragen van onder meer baruitbaters op de Chaussée d’amour of hun bar terug kan openen", zegt burgemeester van Sint-Truiden Veerle Heeren (CD&V) in een bericht via sociale media. "Daarom hebben we navraag gedaan bij de dienst noodplanning van de provincie Limburg of er een heropening mogelijk is. Dat is niet het geval."

Zes gouden regels

De bars en bordelen kunnen niet voldoen aan de zes gouden regels, die de Veiligheidsraad woensdag extra benadrukte en die de veiligheid van de mensen moeten garanderen. "Daarin blijven de hygiënemaatregelen essentieel, buitenactiviteiten moeten waar mogelijk de voorkeur krijgen, waar nodig moeten ruimtes voldoende verluchten; er moeten extra voorzorgsmaatregelen worden genomen voor mensen die tot een risicogroep behoren en ook de afstandsregels blijven onverminderd gelden, behalve voor mensen binnen hetzelfde gezin of de uitgebreide sociale bubbel", zegt de burgemeester.