Radio 2

Roemeense bende opgepakt voor verschillende plofkraken

Het gerecht heeft een Roemeense bende opgerold die in oktober vorig jaar verschillende plofkraken heeft gepleegd op bankautomaten. Ze sloegen onder meer toe in Herselt, Stabroek en Essen. De daders gebruikten zelfgemaakte pakketjes met buskruit om de automaten te vernielen.

Dankzij doorgedreven speurwerk en internationale samenwerking zijn vandaag drie Roemenen opgepakt, een man en een vrouw in Diest en een andere man in Roemenië.  Met plankjes maakten ze pakketjes met buskruit die ze dan lieten ontploffen aan de automaat. Daarna vluchtten ze te voet weg.  

De bende sloeg onder meer toe in Herselt, Stabroek en Essen maar ook in andere plaatsen in ons land en enkele buurlanden. Speurwerk van de federale gerechtelijke politie in Turnhout heeft geleid tot hun arrestatie. Bij huiszoekingen werd bewijsmateriaal gevonden.  Een vierde verdachte wordt nog opgespoord.  De daders riskeren celstraffen van twintig jaar en meer.

Meest gelezen