Festihof brengt festival naar je eigen tuin: "Wij willen de festivalzomer redden"

Met hun initiatief "Festihof" toveren deejays Hush Hefner en Jean Le Rouge je tuin voor een dag om tot een festivalweide. Zo hopen ze de festivalzomer enigszins te kunnen redden. "Als je vanaf 1 juli weer trouwfeesten mag geven tot 50 personen, waarom zou een tuinfeest dan niet mogen?" zei Yves Massignani op Radio 2 Antwerpen.

Yves Massignani 'Hush Hefner' en Yannick Van Royen 'Jean Le Rouge' brengen het festivalgevoel naar je eigen tuin. Ze voorzien een festivalproductie met alles erop en eraan. Zo zorgen de deejays bijvoorbeeld voor een podium, tenten, een barkoeling, een chill-outzone en decoratie. 

"We bouwen het festival op, breken het af en ruimen ook alles op", vertelt Massignani. "Het is de bedoeling dat de mensen toekomen en ze zich onmiddellijk op een festivalzone wanen. We gaan niet zomaar statafels en een partytent plaatsen. We willen een unieke ervaring creëren. Hoe dat er precies zal uitzien en welke muziek we draaien, is in samenspraak met de organisator."

Coronaproof festival

Festihof kan enkel plaatsvinden als de coronamaatregelen worden nageleefd. "We voorzien daarom mondmaskers en desinfecterende handgel voor elke bezoeker. Onze medewerkers houden zich aan de strengste hygiënenormen en zullen de installaties voortdurend ontsmetten. Er zullen geen taps, verpakkingen of herbruikbare drankbekers zijn, alles is one-way. Bovendien zal de tuin voldoende groot moeten zijn, zodat de social distancing gerespecteerd kan worden."

"We hebben het initiatief woensdag gelanceerd na het goede nieuws van de Veiligheidsraad en ondertussen hebben we al 25 boekingen. De mensen zijn enthousiast om terug samen te komen", zegt Massignani.

Als je vanaf 1 juli weer trouwfeesten mag geven tot 50 personen, waarom zou een tuinfeest dan niet mogen?

Yves Massignani

Het is wel nog even afwachten met hoeveel personen je tuinfestival kan plaatsvinden. Momenteel mag je naast je gezinsbubbel slechts 10 personen ontvangen. Festihof is dus al mogelijk maar Yves en Yannick hopen op een versoepeling naar 50 personen. “Als je vanaf 1 juli weer trouwfeesten mag geven tot 50 personen, waarom zou een tuinfeest dan niet mogen?"

Op de Veiligheidsraad werd aangekondigd dat het nachtleven niet toegestaan is voor het einde van augustus. Festihof zal dus overdag moeten plaatsvinden. "We organiseren het festival tussen 14 uur en 22 uur. Dat is ook aangenamer voor de buren. We kunnen de speakers voor een kleinere groep ook intelligent richten, zodat de buren zo weinig mogelijk hinder ondervinden" besluit Massignani.