Sofie Roelandt

Graffitikunstenaars brengen eerbetoon aan George Floyd in Strombeek

Een groep graffitikunstenaars heeft met een groot graffitiwerk in de Grimbergse deelgemeente Strombeek-Bever hulde gebracht aan George Floyd. De zwarte Amerikaan stierf vorige week na een brutale arrestatie door vier politieagenten in de stad Minneapolis.

Op de muur van het recyclagepark in Strombeek-Bever bij Grimbergen is een groot graffitiwerk aangebracht door graffitikunstenaars. Op de tekening staat George Floyd afgebeeld, die onlangs stikte nadat een agent minutenlang zijn knie in zijn nek duwde. En ook de laatste woorden van Floyd, "I can’t breathe", zijn verwerkt in de tekening. De makers willen hiermee het racisme aanklagen. 

Legale graffitimuur

De graffitikunstenaars hebben er twee dagen aan gewerkt. De gemeente Grimbergen gaf ook de toestemming om het werk te maken. Het gaat om een legale graffitimuur die bedoeld is voor dergelijke projecten. De gemeente vindt het belangrijk dat actuele thema's en waardevolle boodschappen op die manier in de aandacht komen.

Sofie Roelandt

Meest gelezen