DIRK WAEM / Belga

Horeca-ambassadeurs zorgen voor meer terrasruimte in Antwerpen

Horeca Antwerpen gaat horeca-ambassadeurs aanduiden die het openbaar domein in kaart moeten brengen. Daarmee kan de stad Antwerpen aan de slag om meer terrasruimte te creëren. De ambassadeur van een bepaalde regio wordt ook de spreekbuis van de horeca in het gebied. 

De stad Antwerpen gaat horeca-ambassadeurs inschakelen. Die moeten de heropening van de cafés en restaurants in goede banen leiden. “Er zijn al 25 ambassadeurs aangesteld en we gaan het nu verder uitrollen”, zegt Davy Brocatus, voorzitter van Horeca Antwerpen.

Horeca Antwerpen heeft samen met stad Antwerpen bekeken waar meer openbaar domein mogelijk is. “De ambassadeurs brengen de pleinen en straten in kaart. Ze bekijken waar er eventueel nog bijkomende terrassen kunnen zijn”, legt Brocatus uit.

Ambassadeur worden

In elke regio zoekt Horeca Antwerpen een ambassadeur om de communicatie vlotter te laten verlopen. Nu worden de ambassadeurs ingezet om de openbare ruimte in kaart te brengen. “Later krijgen ze de opdracht om nieuwkomers te verwelkomen", zegt Brocatus. "Zij worden de directe informatiebron, zowel van Horeca Vlaanderen als van de stad. Ook voor mensen die willen starten of mensen die eventueel vragen hebben rond horeca.”

Als ambassadeur moet je zelf een horecazaak hebben. “Heel belangrijk is dat ze de regio kunnen vertegenwoordigen en niet enkel in eigen belang handelen”, besluit Brocatus. “Ze worden een representatieve spreekbuis voor de pleinen, regio’s en straten.”

Meest gelezen