Radio 2

Kraampjes rond basiliek van Scherpenheuvel mogen eindelijk weer open

De kraampjes aan de basiliek van Scherpenheuvel gaan maandag 8 juni opnieuw open en dat voor het eerst dit seizoen. Dat heeft het stadsbestuur beslist. Door de coronacrisis werd de opening steeds uitgesteld. 

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar nu maandag gaan de kramen rond de basiliek van Scherpenheuvel eindelijk weer open. Normaal zouden de kramen midden maart opengaan, maar door de coronamaatregelen moesten ze  dicht blijven. De stad wilde ze dan op Hemelvaartdag 21 mei laten opengaan, maar de standhouders vonden het toen nog niet veilig genoeg.

Nu zijn er maatregelen genomen en kunnen de kramen vanaf volgende maandag opnieuw op een veilige manier open. Er komt een toegang tot de kramen centraal voor de basiliek. Daar kan je links naar de kramen aan de linkerkant en rechts naar de kramen aan de rechterkant.

Wekelijkse markt

Ook de wekelijkse markt in Scherpenheuvel wordt zaterdag 13 juni voor het eerst opnieuw gehouden. Dat gebeurt op de vroegere plaats, maar wel met een beurtrol voor de standhouders. De markt van Scherpenheuvel telt 90 kramen. De ene week mag de eerste helft komen, de tweede week de andere helft.